Keď máte radi ochladzujúce a nie moc sladké ľadové krémy, toto musíte vyskúšať! Je chutnejšia ako citrónová zmrzlina, aj doma ju môžete ľahko pripraviť!
Pretože bazalka nie je len koreninová rastlina, ale aj liečivá, ľudové liečiteľstvo už stáročia ju používa na rôzne ciele. Nie je len zosilňovač imunity, ale znižuje zápaly, ukludňuje žalúdok a pomáha pri kašli, ako aj pri bolesti hrdla, a preto táto zmrzlina môže byť prospešná nielen v horúcich letných horúčavách, ale aj cez chladnejšie dni! Pozostáva len z organických komponentov, na jej prípravu netreba ani zmrzlinový stroj, ale ju môžeš vymiešať sám doma!
Ingrediencie
- 250 g jemný krémový syr Ricotta
- 1 kg jogurt
- 10 g bazalkové listy
- šťava z jedného kusu citrónu
Príprava
Rozmiešaj na hladko Ricottu a jogurt, a pomocou mixeru alebo turmixu nasekajte bazalkové listy v 2 lyžiciach jogurtovej zmesi, a pridajte ho k ostatným. Vytlačte šťavu z citrónu a pridajte ju k medu, a dôkladne celé rozmiešajte.
Vylej zmrzlinový základ do krabičky z umelej hmoty, dajte do mrazničky na 1 hodinu, a potom ju pomocou vidličky rozmiešajte. Proces zopakujte dvakrát, a pred podávaním ju vyberte z chladničky na 15 minút, aby sa trocha odmrazilo a dostalo krémovú konzistenciu.
Tipy
- Podávame ju s čerstvým drobným ovocím- perfektne k nej pasujú maliny!
- Alebo ju podávame k ovocným dessertom.
- Dávajte si pozor, pretože veľmi rýchlo sa topí, pretože v zmrzline nie je spojovací prvok ( napr. vajce alebo želatín), zato ju podávajme rýchlo!