5 rastlín, ktoré účinne odpudzujú muchy a komáre

Začiatkom jari a leta v mnohých bytoch a terasách sa objavujú muchy a komáre. Boj proti nim je nie len monotónny ale veľa krát i neúčinný. Táto hmyz veľakrát pokazí náladu rodinných grilových partií, vyrušuje bezstarostné hry detí v záhrade, a znemožní konzumáciu večere pri otvorenom okne.

Aj to je dobré vedieť, že následky objavenia takýchto chrobákov nechodí len so bzučaním, ale predovšetkým vážne ohrozujú naše zdravie a zdravie našich príbuzných. Nepovšimnutá domáca mucha môže rozširovať početné množstvo baktérií, ktoré môžu spôsobiť niekoľko chorôb. Môžme dostať bacilovú červienku, ktorá je infekčná črevná choroba, ale aj salmonelovú otravu.

Málokto vie, že aké je ľahké prírodnou cestou chrániť svojich známych od týchto ohrození.Rastliny s intenzívnou arómou znamenajú veľmi príjemné riešenia na to, aby sme sa oslobodili od hmyzu v našich bytoch, domoch a záhradách.

Geránium alebo voňavý muškát je veľmi populárna rastlina, ktorú môžme často stretnúť na balkónoch a terasách. Popri dekoratívnych vlastnostiach ich charakterizuje aj repelentová vlastnosť. Levanduľa má podobné vlastnosti, jej listy vypúšťajú nepríjemnú arómu pre muchy a komáre. Kocúrnik je mimoriadne dekoratívna rastlina, ktorá sa dá používať aj v záhrade. Aj také bylinky ako bazalka a rozmarín účinne odpudzujú muchy aj komáre, a úspešne sa pestujú v záhrade alebo na parapete v kuchyni.

Sadenie takýchto rastlín má viacero výhod. Toto je prvé a najzreteľnejšie, že z hľadiska ekologického a ochrany životného prostredia sa môžme bezpečne chrániť pred nepríjemnými muchami a komármi vo vašich domoch alebo v záhradách.

Okrem toho tento boj zahŕňa existenciu krásnych a úžasných kvetín vo Vašom dome aj v záhrade. Nemôžme zabudnúť aj o chuťovej hodnote týchto byliniek, ktoré môžme použiť na ochutenie jedál, ako aj môžme z nich pripraviť aromatický a terapeutický kúpeľ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.