ACAI BERRY – ZÁZRAČNÁ BYLINKA

Ovocia, ktoré obsahujú vysoký obsah antioxidantov znižujú zápal, pomáhajú nám v tom, že dlho ostaneme zdraví. Acai berry je takým domovom skrz obsahujúcich látok, ktoré znižujú zápal, ale nájdeme v nej aj antociány, C a A vitamín a prirodzené vlákna.

Táto malá bobuľa nám vychádza v ústrety pri regulácii hormónov, ktoré sú zodpovedné za chuť do jedla, v navyšovan energie, v prevencii srdcovo – cievnych chorôb a v rôznych funkciách látkovej výmeny.

Okrem antioxidantov nám Acai ponúka aj oveľa viac, predovšetkým vitamíny, minerálne látky, elektrolity a aminokyseliny. Bobuľa je bohatá v zdravých mastiach, a to Omega 3 – 6, ale je v nej aj palmitinová kyselina, linolová a olejová kyselina. Z vitamínov A, C, B1, B2, B3 a E vitamín je prevládajúci. Napokon obsahuje Horčík, Draslík,  Fosfor, Železo, Vápnik, Zinok a Mangán.

Je bez diskusie, že Acai má veľa predností. Vysoký obsah antioxidantov, z nich antociány vo veľkej miere prispievajú k tomu, že je protizápalová a veľmi pomáha proti starnutiu. Príčinou toho je, že antioxidant zadržiava voľné radikály, totiž pomáha spomaliť poškodenia, čo zapríčinili voľné radikály – nazývame to oxidatívnym stresom. Vďaka závažným problémom voľných radikálov sa naša pleť skôr zostarne, má vyznačujúcu funkciu aj pri bolestiach končatín a bolestiach svalov.

Acai je pre všetky orgány osožný. Tak pre cievny, srdcový, imunitný, tráviaci, endokrinový a nervový systém. Kognitívne problémy môžu zapríčiniť zápalový alebo oxidatívny stres. Tieto dve sú zodpovedné za stratu memórie, za demenciu a za iné, s vekom súvisiacich mentálnych problémov. Užitočné látky, ktoré sú v Acai,  majú ochranný účinok pre mozgové bunky a zlepšujú kognitívne a motorické funkcie.

Vedecké výskumy dokazujú, že bobuľa z Acai pomáha pri mentálnych funkciách- aby človek lepšie rozmýšlal, udržiaval vysokú energetickú úroveň a aby epšie zvládal účinky psychického stresu.

Acai nám pomáha proti stresu. Popritom zabraňuje rozkladanie hormonnálnej rovnováhy a zvýšenie kortizolovej úrovne. Skrz to ju nazývajú adaptogénom.

 

Ako väčšina vláknových jedál, pomáha aj pri trávení. Pomáha oslobodiť pečeň a ľadviny od jedovatých látok. Okrem čistenia pečene a ľadvín má čistiace účinky v hrubom čreve, čo znamená, že pomáha zabrániť aby sa vytvárali ukladali škodlivé a netráviace látky v hrubom čreve, čo vedie k tráviacim problémom a  k zápche.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.