BYLINKY, KTORÉ LIEČIA NERVOVÚ SÚSTAVU

Bylinky  – čo aj ich názov naznačuje – sú veľmi zázračné, pretože sú schopné liečiť. Niektoré bylinky sú schopné liečiť nielen telesné ale duševné a mentálne poruchy.

Ochorenie nervovej sústavy môže zapríčiniť všeličo. Jej pôvod môže byť nezdravé stravovanie, prírodné toxíny a praktiky životného štýlu.

Farmaceutický priemysel totiž úplne znemožňuje aby priemerní lekári sa bližšie oboznamovali a obľúbili bylinky.Predovšetkým ale veľká časť byliniek je  schopná na to aby sme predchádzali srdcovým, rakovinovým ochoreniam, ale ich pomocou sme schopní znížiť stresa  a niektoré vedia pomôcť aj pri ťažkostiach spánku.

Napríklad cesnak zohráva veľkú rolu pri imunitnom systéme, Ginko biloba zlepšuje mozgovú cirkuláciu a ginseng je adaptogénna bylinka, ktorá pomáha pri prekonaní stresu.

Bylinky sú schopné zvyšovať fyzickú a duševnú výkonnosť. Športovci si napríklad pomocou adaptogénnych bylín môžu zvyšovať svoj výkon. Rozchodnica ružová znižuje poranenia svalstva vplyvom oxidatívneho stresu. Rozchodnicu ružovú používajú aj obyvatelia Himalájí na ochranu zranení vplyvom nedostatku kyslíka. Táto bylinka pomáha zvýšiť úroveň kyslíka v organizme.

Pupočník ázijský – Gotu kola zlepšuje činnosť mozgu, predovšetkým pomocou zlepšenia krvného obehu a memórie, a taktiež omladzuje nervovú sústavu a mozog.

Bylinky nám môžu byť nápomocní aj v iných prípadoch. Niektoré sú schopné zrušiť chronickú únavu, druhé môžu byť nápomocní v znižovaní stresu, a iné zase nápomocné pri zosilnení imunity.

Bylinky nám môžu pomôcť aj pri liečení nervových ochorení. Keď aj úplne nevyliečia, ale nás zbavia od viacerých nepríjemných príznakov.

Kava napr. sa vyznačuje tým, že utlmuje bolesť. O čínskej húsenicovej hube si myslia, že je účinná a nápomocná pri liečení skleróza multiplex. Pomocou lobélie môžme liečiť epilepsiu, pretože sa zúčastňuje pri regulácii hlavnej nervovej sústavy a je schopná jej ukľudňujúci účinok. Ginko biloba zohráva poprednú úlohu pri liečení migrény.

 

Nervová sústava  je veľmi zložitý systém, ktorý reguluje funkciu tela. Keď sú nejaké problémy s nervovou sústavou, vedie to k závažným zdravotným problémom, takým ako tlak krvi, srdcovo – cievne problémy, dýchacie ťažkosti, hltacie ťažkosti.

Skleróza multiplex je taká porucha nervovej sústavy, ktorá môže zapríčiniť bolesť, rušenie nálady a strpnutie v končatinách. Pri liečení tejto choroby môže byť nápomocná Ginko biloba, rozchodnica ružová.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.