6 TYPOV – PRIRODZENÉ METÓDY PROTI ĽADVINOVÝM KAMEŇOM

Na vnútorných stenách ľadvín sa zhromažďujú minerálne hmoty, ktoré vedú k vytváraniu ľadvinových kameňov. Tento bolestivý stav nás veľmi obmedzuje v každodenných povinnostiach. Oplatí sa vyskúšať niekoľko metód na odstránenie a zmiernenie bolestí. Kto už prežil túto bolesť, iste vie, že môže byť veľmi nepríjemný a bolestivý.

Nedostatok vody v organizme môže viesť k vytvoreniu ľadvinových kam eňov – keď pijeme málo, pravdepodobne sme ohrození. Moč obsahuje viacej kyseliny, keď je k dispozícii málo tekutín na jeho riedenie. Prevážne kyslé prostredie v moči zapríčiňuje vytváranie ľadvinových kameňov.

Riziko vytvorenia ľadvinových kameňov sa zvyšuje pri niektorých stavoch, ako napr. Crohnova choroba, infekcia močových ciest alebo pri reálnej tubulárnej acidóze. Mimochodom sa môžu ohlásiť také príznaky ako horúčka, zimnica, krv v moči, vracanie .

Proti ľadvinovým kameňom môžme bojovať aj prírodnými metódami. Pozrime sa na to ako:

  1. V prípade, že príčinou ľadvinového kameňa je dehydrácia, treba vypiť, veľa vody. Keď popíjame dosť vody, ostaneme hydratovaní.  Moč ostáva úplne žltá.

  1. Môžme dať do vody rozmarín, pretože pomôže rozbiť ľadvinové kamene a odstrániť ich. Hlavnou príčinou toho je, že citrom obsahuje citráty.
  2. Uľahčiť bolesti od ľadvinových kameňov sa dá aj v touto prirodzenou metódou:

pijeme bazalkovú šťavu, v ktorom sa nachádza  kyselina octová.  Môžme ju piť vo firme šťavy, ale bazalkové listy môžme aj pridávať ku smoothie.

4. Jablčný ocot je tiež dobrá prirodzená metóda:

pomáha roztopiť ľadvinové kamene, pretože tiež obsahuje kyselinu octovú. Pridajme do vody trocha jablčného octu a vypime to.

5. Šťava zo zeleru:

odstránime z organizmu jedovaté látky, ktoré zapríčiňuje vytvorenie kameňov, keď pijeme zelerovú šťavu. Zeler zmiešame s vodou a dáme do mixera rozmixovať.

6.Šťava z granátového jabľka:

taktiež je veľmi dobrou prírodnou na odstránenie ľadvinových kameňov pitie šťavy z granátového jabĺka. Je plná antioxidantov, ktoré pomáhajú vyfiltrovať jedovaté látky z organizmu, a týmto prístupu ku zdraviu ľadvín. Vyskúšajte to!

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.