4 bylinky, ktoré nielen omladzujú, ale sú aj vynikajúcimi bojovníkmi proti demencii

Ajurveda je viac ako mnohotisíčročná tradicionálna liečebná sústava, ktorá pochádza z Indie.Vytvorenie tohto životného štýlu Vám pomáha predlžovať život, a aby sme udržiavali čím ďalej mladým náš organizmus. V nasledujúcom článku Vám predstavím takéto bylinky, pomocou ktorých vieme bojovať voči demencii, a môžeme tomu aj zabrániť.

Pupočník ázijský – Gotu kola (Centella asiatica)

Túto bylinku už mnohé storočia v Číne používajú v liečiteľstve, predovšetkým má dobrý efekt na cerebrálny systém, ale vo všeobecnosti je vhodná na detoxikáciu. Predovšetkým vo veľkom množstve obsahuje vitamin B1-, B2- a vitamin B6, takže pomáha zlepšiť bdelosť, koncentráciu a pomôže pri sústredení, a navyše môže sa aplikovať pri liečení depresie a úzkosti.

Brahmi -Bacopa drobnolistá (Bacopa monnieri)

V Ajurvédii túto bylinku používajú na zosilnenie nervového systému, na zlepšenie memórie a kognitívnych funkcií. Svoju účinnosť dokazuje aj pri Alzcheimerovej chorobe. Počas skúšobného obdobia je veľmi užitočná, keď chceme zlepšiť svoju pamäť alebo sa cítime nadmerne unavení.

Indický žen šeň – Ašhwagandha (Withania somnifera)

Najdôležitejší omladzovací prostriedok v Ajurvéde je Aschwagandha, alebo indický žen šeň. Nielenže zosilňuje nervy ale má ukludňujúce účinky, a predovšetkým fantasticky pôsobí na nervové vyčerpanie, na nespavosť a na únavu. Kvôli lepšej absorpcii sa ju oplatí spotrebovať s mliekom.

Kurkuma – Kurkumovník dlhý (Curcuma Longa)

Kukuma popri tom, že je prírodný antibiotikum, zosilňuje zažívanie, a prospeje aj črevnej flóre. Pretožemá vysoký obsah antioxidantov, pomáha ľudskému organizmu v boji proti voľným radikálom. Vďaka jej účinkom znižovania zápaľu sa môže aplikovať pri zápaľových kľbových problémoch, nadovšetkým zabraňuje v mozgu pri Alzcheimerovej chorobe usadenie beta-amiloid-plakkov, teda aj pri tejto chorobe sa dá výborne používať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.