Vitajte na blogu Koreninovej  a liečivej záhrady

Toto je prvý blog, v ktorom objasním dôvody jeho vzniku, načrtnem naše predstavy a pozvem Vás k aktívnej účasti na tvorbe jeho obsahu. Poslaním tohto blogu je, aby ste pochopili, že pestovanie liečivých a koreninových rastlín nie je zložitá vec. Naopak – môže byť aj jednoduchá.

Ing. Alexander Gergely

Prečo? Načo?

Stránka www.koreninovazahrada.sk sa pre mnohých našich zákazníkov stalo miestom, na ktoré sa pravidelne vracajú. Každoročne si objednávajú rastliny, skúšajú novinky a často nás aj kontaktujú so svojimi otázkami, starosťami i preto, aby sa pochválili so svojimi pestovateľskými úspechmi.

Bol by som rád, keby som Vám pomohol pri servírovaní informácií o pestovaní a využívaní spomínaných rastlín preto, aby sa vo Vašich záhradách a balkónoch rodili rozprávky a lásky.

Pohlad do foliovnika

Náš príbeh

Spolu s manželkou sa venujeme pestovaniu byliniek od roku 2000. Je naozaj skvelé na vlastnej koži zistiť, ako nám tieto poklady pomáhajú. Stali sa pre nás vášňou aj preto, že majú také široké uplatnenie. Je veľmi príjemné siahnuť do kvetináča s domácou bazalkou, majoránom, chilli, tymianom a mnoho ďalšími. Kto ochutnal domáce bylinky – korenie, mi dá za pravdu v tom, že je to neporovnateľná chuť „s tými kupovanými“.

Kedykoľvek v zime si môžeme uvariť čaj z nasušených bylín, podľa potreby dať deťom napríklad skorocelový  alebo tymianový sirup proti dráždivému kašľu a vieme, že im nedávame žiadne pridané látky a konzervanty. A to hlavné je, že im to pomôže. Verím v múdrosti o bylinkách, múdrosti, ktoré sú staré a overené už tisíce rokov.

Rastlinky pred expediciou

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.