Očar svojich blízkych

Aké bylinky používaj pri príprave jedál

Hoci každý ochucuje jedlá podľa vlastného uváženia, niektoré jedlá potrebujú svoje klasické korenie. Z doleuvedených korenín si každý môže vybrať to najvhodnejšie.

Polievky:

Fazuľová: cesnak, tymian
Hrášková: tymián, rozmarín, estragón
Silová polievka: čierne korenie, cesnak, zázvor, paštrnák, petržlen, šafrán
Hubová: saturejka, cesnak, majorán, rozmarín, estragón
Gulášová: bobkový list, čierne korenie, cesnak, rasca, červená paprika
Ovocná: citrón, škorica, pomaranč, rebarbora, klinčeky, vanília
Halászlé: bobkový list, citrón, čierne korenie, cesnak, tymian, petržlen, červená paprika, rozmarín, šafrán, klinčeky
Zemiaková: majorán, rozmarín
Paradajková: cesnak, tymián, majorán, rozmarín
Slepačia: čierne korenie, cesnak, zázvor, červená paprika, šafrán
Zeleninové polievky: bazalka, saturejka, tymian, ligurček, majorán, petržlen, estragón

 

Prívarky:

Fazuľový: bobkový list, bazalka, saturejka, zázvor, cesnak, kôpor, majorán, petržlen-koreň, červená paprika, estragón
Hráškový: estragón
Zemiakový: bobkový list, čierne korenie, zázvor, majorán, červená paprika, estragón
Zo sladkej kapusty: čierne korenie, tymian, rasca, červená paprika
Kelový: čierne korenie, cesnak, rasca, majorán, červená paprika
Z kyslej kapusty: bazalka, kôpor, červená paprika
Šošovicový prívarok: bobkový list, saturejka, citrón, cesnak, červená paprika

Šaláty:

Zemiakový: čierne korenie, petržlenová vňať, estragón, zeler, cibuľa
Cviklový: saturejka, medovka, rasca, chren
Ovocný: citrón, škorica, pomarančová kôra, rebarbora, klinčeky, vanilka
Kukuričný: biele korenie, petržlenová vňa, cibuľa
Strukový: saturejka, medovka, estragón
Paradajkový: bazalka, rozmarín, cibuľa

Iné:

Vajcovité jedlá: bazalka, cayenne korenie, kôpor, majorán, pažítka
Kapustové jedlá: bazalka, bobkový list, rasca, celé korenie
Uhorky: bazalka, biele korenie, zázvor, šafrán
Piza: bazalka, cesnak, tymian, majorán, oregáno, paprika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *